A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Новини

Дата: від до Скинути

Дебют першокурсників

15 листопада напередодні Міжнародного дня студента на сцені нашого ліцею свої таланти демонстрували учні чотирьох навчальних груп: КК-31 («Кухар.Кондитер»), Т-90 («Тракторист – машиніст сг виробництва), АС-50 («Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів»), КК- 30 («Кухар.Кондитер»). Насправді важко було повірити, що ті, хто ще вчора сором’язливо вперше переступили поріг омріяної альма-матер, сьогодні з високо піднятою головою виходили на сцену, щоб продемонструвати свої таланти. А їм дійсно було що представити на суд вибагливої публіки. Першокурсники дивували глядачів запальними танцями, піснями, гумористичними мініатюрами з життя ліцею, декламували вірші про майбутні професії та учнівське життя. І, звісно, не обійшлося без традиційної клятви першокурсників. Ліцеїсти дружно пообіцяли продовжувати, зберігати та помножувати традиції нашого навчального закладу. Адже з учнівської лави починається довга й наполеглива дорога пошуків, стверджень і досягнень у науці, мистецтві, культурі. Зі студентства формується українська національна еліта. Ми ще раз від щирого серця вітаємо всіх учнів ліцею зі святом! Залишайтеся такими ж юними і цілеспрямованими! Творіть і споглядайте! Будьте наполегливими і не втрачайте можливостей!  Пам'ятайте, що кожен день, кожну хвилину ви навчаєтеся. Знаходячи нові знання, ми стаємо розумнішими, духовно багатшими. Де б ви не були і що б ви не робили. Ми всі – учні в цьому житті.

13:04 15.11.2018

Екскурсія на виробництво

7 листопада учні Великоновосілківського професійного ліцею які навчаються професії «Кухар. Кондитер» разом з майстрами виробничого навчання з екскурсією відвідали пекарню «Млин плюс»  Основна мета заходу - популяризація професій, що користуються попитом на ринку праці, безпосереднє ознайомлення із професією в реальних умовах, отримання корисної інформації із першоджерел, можливість спілкування із професіоналами. Пекарня «Млин плюс» (підприємство з повним циклом виробництва) єодним із основних постачальників хлібобулочних виробів на продовольчий ринок Великоновосілківського району, і заслужено користується значним попитом у споживачів.  На початку заходу завідувач виробництвом пекарні Сімшаг А.О. ознайомила учнівську молодь з історією та традиціями підприємства, продукцією, що виготовляється, розповіла про технологічні процеси та операції, що виконують працівники. Учні спостерігали за виготовленням борошна на сучасному млині, цікаво було побачити в дії найсучасніше пекарське обладнання. Ліцеїсти дізналися, що завдяки новітнім технологіям хлібобулочні вироби ніколи не бувають недопеченими чи навпаки, перепеченими. Вони завжди такі, які повинні бути згідно розроблених технологій. Тому дуже смачні і поживні. У цьому всі переконалися, спробувавши на смак теплі запашні булочки та щойно випечений хліб. Хлопці та дівчата отримали незабутні враження від екскурсії. Вони вкотре переконалися, що хліб на стіл приходить завдяки важкій та кропіткій праці заповзятливих, енергійних, ініціативність та закоханих у власну справу людей. Тож, можна сподіватися, що проведений захід сприятиме підвищенню зацікавленості учнівської молоді у здобутті робітничих професій та допоможе визначитись із працевлаштуванням. Колектив ліцею дякує за організацію екскурсії керівнику підприємства Роману Сергійовичу Кирилову.

15:30 07.11.2018

Участь Великоновосілківського професійного ліцею у "Ярмарку професій"

30 жовтня Великоновосілківський професійний ліцей за запрошенням Великоновосілківського районного центру зайнятості взяв участь у профорієнтаційному заході «Ярмарок професій» на який були запрошені учні старших класів шкіл селища. Звичайно, своєчасний та обґрунтований вибір учнями професії, навчального закладу, місця роботи набуває все зростаючого соціально-економічного значення. Тому що вірно обрана майбутня професія є запорукою успіху, стабільності, самореалізації. Цікавим виявилось спілкування в ході проведення ярмарку представників ліцею, фахівців служби зайнятості, учнів, вчителів загальноосвітніх закладів. Абітурієнти скористались низкою представлених інформаційних матеріалів. Ярмарок професій допомагає школярам не тільки дізнатись про зміст і перспективи розвитку визначених професій, але й ознайомитись із формами і умовами їх отримання в навчальних закладах та реальними перспективами подальшого працевлаштування.  По закінченні презентації майбутні абітурієнти мали можливість звернутися до консультаційного пункту ліцею, де надавались консультації членами приймальної комісії, мали змогу поспілкуватися з учнями – представниками самоврядування, також до їх уваги пропонувався широкий вибір листівок, буклетів про професії та навчальний заклад. Присутні отримали багато корисної і цікавої інформації. Отож, шановні випускники, вибір за Вами! Дослухайтесь всіх, а в першу чергу — свого серця! Успіхів Вам у цій нелегкій справі! Зробіть свій правильний вибір! Ласкаво просимо до нашого ліцею!

15:16 31.10.2018

тиждень з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів»

Професій на світі багато, Та вибір у кожного свій: Той вчитель, той медик, а той — авіатор, Автослюсар — це вибір мій! З 22 по 26 жовтня у Великоновосілківському професійному ліцеї проходив тиждень з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». Слід зауважити, що проведення «тижнів професій» в нашому ліцеї стало невід’ємною частиною життя, яскравим святом для учнівської молоді. У рамках Тижня проведено багато цікавих та пізнавальних заходів, покликаних підкреслити значення професії, перспективи розвитку та трансформації у сьогоденні автоіндустрії загалом.

15:05 29.10.2018

Поетапна атестація

Виробнича практика є періодом професійно-практичної підготовки учнів професійно-технічних навчальних закладів. Вона проводиться безпосередньо на робочих місцях з метою подальшого розвитку та удосконалення набутих учнями знань, умінь і навичок та їх спроможності до виконання завдань сучасного виробництва у відповідності до вимог Держстандарту України. Вихідний контроль передбачає проведення поетапної кваліфікаційної атестації, складовою якої є кваліфікаційна пробна робота. Результатом кваліфікаційної атестації є присвоєння учням кваліфікації відповідного рівня. 26 жовтня у Великоновосілківському професійному ліцеї у групі КК-27, майстер виробничого навчання Н.А. Заграфова, була проведена поетапна атестація з професійно – теоретичної підготовки за професією «Кондитер» ІІІ розряду .  Успішно пройдена теоретична підготовка, виробнича практика, виконані кваліфікаційні пробні роботи. Бажаємо подальших успіхів у навчанні!

15:00 26.10.2018

Навчальні тренування з цивільної безпеки

24 жовтня вже вдруге с початку навчального року у Великоновосілківському професійному ліцеї пройшли навчання з цивільного захисту. О 9.30 була оголошена навчальна тривога. Відповідальні за проведення тренувань взяли під свій контроль всі виходи з навчального корпусу і входи в протирадіаційне укриття та слідкували за рухом учнів та працівників ліцею коридорами навчального корпусу та укриття, через які проходила евакуація. З навчальних кабінетів учні виходили організовано у супроводі викладачів та майстрів виробничого навчання Всі дії були проведені чітко, злагоджено. Повну евакуацію учнів і працівників ліцею було проведено за 5 хв.

14:17 24.10.2018

Ми вшановуєм пам'ять Шевченка

У Великоновосілківському професійному ліцеї відбулися урочистості з нагоди відкриття ІХ Міжнародного мовно - літературного конкурсу учнівської молоді імені Т.Г. Шевченка. Зокрема проведені такі виховні заходи: - тематична лінійка; - урочисте засідання гуртка мовознавців; - тематичні виховні години; - випуск стіннівок; - конкурс малюнків - книжкова виставка. У І етапі Конкурсу взяли участь 26 учнів. Найкраще впоралась із завданням учениця І курсу групм КК-31 Маліч Юлія.

14:14 23.10.2018

Осінньо-польові роботи у ліцеї

Учні Великоновосілківського професійного ліцею разом із майстрами виробничого навчання в ці сонячні жовтневі дні відпрацьовують теоретичні знання з технології виконання оранки на практиці. Сучасному господарю землі без оранки просто не обійтися. Грунт потребує правильного догляду, і за це він дякує щедрим врожаєм. Використання новітніх механізованих засобів дозволяє виконувати обробку грунту набагато швидше і легше. На зміну вилам та лопаті прийшла потужна сучасна техніка. Оранка землі трактором відбувається набагато швидше, а в розпалі осінніх польових робіт, як правило, кожен день на рахунку.  Оранка землі трактором – це розпушування верхнього шару ґрунту з метою поліпшення її родючості. Осінню оранку виконують для насичення ґрунту киснем, забезпечення промерзання бур'янів, а також руйнування підземних ходів гризунів.  Учні ІІІ курсу під керівництвом своїх наставників самостійно орали поля навчального господарства ліцею, і намагалися робити це якнайкраще, адже зовсім скоро їм буде потрібно доводити свою конкурентоспроможність на ринку праці.

12:56 18.10.2018

А у нас навесні зацвітуть сакури

18 жовтня Великоновосілківська районна бібліотека в рамках проекту «Сприяння сталому розвитку та підтримки громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі» IOM Ukraine, презентувала Великоновосілківському професійному ліцею саджанці сакури. Відтепер ліцеїсти будуть щовесни милуватися цвітінням символу далекосхідної країни.

12:54 18.10.2018

Заходи до Дня захисника України

14 жовтня є особливим днем для українців, він поєднав у собі три значущих підстави вважати його святковим: релігійну, державну, ідеологічну.  З метою вшанування мужності й героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у підростаючого покоління у Великоновосілківському професійному ліцеї відбулися заходи присвячені Дню захисника України, українськогокозацтва та святу Покрови Пресвятої Богородиці. А саме: • Конкурси з військової підготовки • Спортивні змагання «Козацькі забави» • Вікторина «Військова слава України» • Виховна година «В серцях несемо вдячності немало всім тим, хто землю боронить, на яку були запрошені представники військкомату, учасники АТО Учні ліцею разом з класними керівниками та майстрами виробничого навчання також взяли участь в урочистих заходах селища. Сьогодні ми дуже вдячні тим, хто, ризикуючи власним життям, захищає нашу Україну, береже добробут в українських оселях та бореться за мир на рідіній землі. Ми дякуємо солдатам України, які зараз перебувають у зоні АТО, нехай ваші сила і мужність завжди опираються на любов та підтримку рідних і близьких людей. Міцного здоров’я, успіхів і надійного тилу! Нехай вам завжди буде кого захищати, але не буде від кого! А найголовніше - швидше повертайтеся живими і здоровими, бо вдома вас люблять і чекають! Ми - Єдина країна! Попри всі негаразди, ми прагнемо одного - спокою, миру та чистого неба над головою.

11:51 14.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора