A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Новини

Дата: від до Скинути

Афганістан болить в моїй душі…

» Під такою назвою 13 лютого у Великоновосілківському професійному ліцеї пройшов виховний захід присвячений 30-річчю виводу військ з Афганістану. День виводу військ з Афганістану – це і свято афганців-ветеранів, і день пам’яті і скорботи про всіх загиблих воїнів-інтернаціоналістів. Гостем заходу був воїн-інтернаціоналіст, наш земляк Віктор Степанович Грабчильов, який з вересня 1981 року до 1989 року виконував свій інтернаціональний обов’язок. Гість розповів ліцеїстам про ті буремні події, згадав своїх товаришів та запалив свічку пам’яті. Під час заходу учасники переглянули відео - матеріали, учні читали проникливі вірші, про події тих років та слухали пісні про афганську війну. Віктор Степанович побажав учням, щоб на їхньому життєвому шляху траплялося якомога менше трагічних подій.  Зустріч пройшла в теплій, домашній атмосфері. Сьогоднішня зустріч - данина пам'яті всім, хто причетний до героїчної й трагічної афганської війни, яка тривала у два рази довше, ніж Велика Вітчизняна. Летіли в Україну «чорні тюльпани» з цинковими гробами.  Україна втратила близько 4 тисяч молодих хлопців, 6 тисяч стали інвалідами, ще 72 залишились у полоні або пропали безвісти.  Закінчилась війна. Багато молодих воїнів-інтернаціоналістів були нагороджені орденами і медалями. Але найвищою нагородою для тих, хто уцілів, є життя, а для загиблих – пам’ять.

14:13 13.02.2019

Засідання творчої групи з розробки завдань ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ЗП(ПТ)О з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»

12 лютого 2019 року в кабінеті професійної підготовки Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Донецькій області відбулося за участю Тетяни Долініної, завідуючої кабінетом професійної підготовки НМЦ ПТО у Донецькій області, старшого майстра Великоновосілківського професійного ліцею Анатолія Черненко, викладача Сіверського професійного ліцею Олексія Лемішка та майстра виробничого навчання Сіверського професійного ліцею Василя Юристовського, які прибули на засідання зі своїми пропозиціями щодо проведення теоретичного та практичного турів Конкурсу.  Свої пропозиції, щодо проведення Конкурсу також надіслали майстер виробничого навчання Олександрівського професійного аграрного ліцею Микола Пшиченко та викладач Волноваського професійно-технічного училища Володимир Комар, які з поважних причин не мали змоги прибути на засідання.  Учасники засідання обговорили всі пропозиції надані на розгляд засідання та визначилися з основними питаннями теоретичного туру, завданнями практичного туру та критеріями їх оцінювання.  НМЦ ПТО у Донецькій області висловлює подяку всім членам творчої групи за плідну роботу з розробки завдань Конкурсу та директорам ЗП(ПТ)О: Миколі Малтабар (Великоновосілківський професійний ліцей), Володимиру Стиранцю (Сіверський професійний ліцей), Петру Гончарову (Олександрівського професійного аграрного ліцею), Анатолію Сливному (Волноваське професійно-технічне училище) за створені умови членам творчої групи для розробки пропозицій до завдань Конкурсу та сприяння їх участі в засіданні творчої групи.

14:15 12.02.2019

Вітання для ветерана педагогічної праці

Гордістю нашого ліцею  є педагоги, які вибрали саме цю нелегку, але відповідальну стежину в своєму житті – виховання підростаючого покоління, яке у ХХІ столітті буде творити історію нашої країни.

18:27 11.02.2019

У нас смачно!

Студентські роки у багатьох асоціюються з висловом «голодний студент». Але цей вислів не про учнів Великоновосілківського професійного ліцею, адже вони завжди можуть смачно і безкоштовно пообідати в ліцейській столовій, на перерві забігти до учнівського буфету, де завжди багато смаколиків, а у вечорі покуштувати вареники, пельмені, млинці які були приготовані їх друзями під час виробничого навчання.  З 1 лютого всі ці напівфабрикати з продуктів власного господарства з’явилися в асортименті учнівського буфету

11:11 08.02.2019

Наші у "Майстер шеф"

26 січня учень Великоновосілківського професійного Тахтаров Олексій (ІІІ курс, група КК-27, майстер виробничого навчання Н.В. Заграфова) пройшовши попередній відбір взяв участь у кастингу на кулінарне ток-шоу «Майстер шеф» який відбувся у м.Дніпро. Олексій презентував страву з курячого філе з сиром «Філадельфія» та сирним соусом. Рішення, щодо того, пройшов учасник чи ні, не оголошується одразу. Спочатку лише відзнімають відеоматеріал, який передивляться на каналі і оберуть можливих учасників шоу. Кастинг почався з лютого і триватиме до квітня. Бажаємо Олексію перемоги та здійснення заповітної мрії !

09:43 28.01.2019

Різдвяне диво 2019

22 січня в рамках обласного фестиваля Різдвяних традицій «Різдвяне диво» у м. Маріуполь відбулися урочисті заходи присвячені найголовнішому зимовому святу. З давніх-давен Різдво Христове – не лише величний спомин, а й найпевніший шлях до спасіння роду людського. Для кожного вірянина свідомого свого призначення у світі цьому, сутність Різдва є, щонайперше, ствердженням правдивої віри та світлої радості, очищенням душі, як і надією на життя вічне. І, водночас, пошуком одвічної Божої любові, що є найсвятішою благодаттю для усіх. Традиційно до яскравого духовно-обрядового дійства долучився і колектив Великоновосілківського професійного ліцею.  Свою кулінарну майстерність наші кухарі продемонстрували у конкурсі «Різдвяні страви», у якому були представлені творчі роботи у декількох номінаціях, а саме «Вареники», «Різдвяна кутя», «Напої» та «Десерти». Компетентне журі оцінювало дотримання історичних, релігійних, культурних кулінарних традицій свята Різдва Христова та оригінальність презентації. У цьому етапі фестивалю ми отримали дипломи за І місце в номінаціях «Вареники» та «Різдвяна кутя» та ІІІ місце в номінації «Десерти». У нас, в Україні, магія різдвяних днів нерозривно пов’язана і з численними традиціями, серед яких одне з найважливіших місць займають колядки та різноманітні святкові віншування. Коляда, переходячи з покоління в покоління, є отим чистим джерелом, яке наповняє людські серця щедрістю і добротою, тим самим наближаючи їх до Бога. Другим етапом фестивалю був конкурсна кращу вертепну драму та конкурс колядок та щедрівок. Творчий колектив нашого навчального закладу представив яскраве театральне дійство «З Колядою йдемо». Юні артисти-аматори, співали різдвяних пісень, колядки та щедрівки, та віншували гостям радість, сил, здоров’я, добробуту, миру, злагоди та любові у серцях. Яскраві костюми та чарівна музика наповнювали різдвяним духом весь зал . В номінації «Колядки та щедрівки» ліцеїсти отримали І місце. Фестиваль «Різдвяне диво» став доброю традицією для закладів професійно-технічної освіти Донецької області, яка ще раз нагадує нам про велику радість народження Бога та дитячими устами промовляє світлу хвалу Йому та Його любові до нас. Колектив Великоновосілківського професійного ліцею висловлює подяку всім небайдужим друзям нашого навчального закладу, які допомогли нам у підготовці до фестивалю: Голові Великоновосілківської районної ради  С.Д. Кирилову, керівнику СООО «Україна» В.Я. Зеркалю колективам Великоновосілківського РКОКа, Великоновосілківської центральної районної бібліотеки та Времівського СБК. Дякуємо вам за підтримку талановитої молоді, посилення ролі народної творчості, літератури, мистецтва у формуванні світогляду та естетичних смаків підростаючого покоління

13:25 23.01.2019

День соборності України

Століттями розірваний український народ визволився з неволі — Наддніпрянщина вийшла з Російської, а Західна Україна — з Австро-Угорської імперії — і возз'єднався на своїй землі в єдиній Українській державі. Акт возз'єднання, злуки двох Україн був символічним знаком прагнення єдності українського народу, який було проголошено 22 січня 1919 року на Софійській площі м. Києва.  День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день 22 січня. Це є не тільки державним світом, а і святом народу України .  Незалежність і соборність є запорукою виживання Української державності. Важливо проаналізувати і врахувати помилки минулого: брак національної єдності на початку ХХ ст., брак досвіду і містечковість інтересів тодішніх українських керманичів призвели до втрати української державності.  Сьогодні, коли маємо українські території, непідконтрольні українській владі, День Соборності – це привід нагадати, що Крим та Донеччина – це Україна. 22.01.2019 року Великоновосілківський професійний ліцей долучився до всеукраїнського державного свята. Інформаційна лінійка, засідання історичного гуртка, читання творів учнів присвячених Дню Соборності України - це ті заходи які були заплановані і проведені в ліцеї. 

13:22 22.01.2019

"Різдвяні передзвони" У Великій Новосілці

З Різдвом Христовим, Україно! В зимові радісні свята Хай кожен дім, кожна родина Відчують благодать Христа. Колектив учнів і педагогічних працівників Великоновосілківського професійного ліцею взяв участь у районному святі традиційної культури "Різдвяні передзвони" . Поки серця учасників зігрівалися від яскравого дійства, колядок, та святкового настрою, ліцеїсти запрошували всіх охочих придбати смаколики, які були виготовлені власноруч під час виробничого навчання

14:11 19.01.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора