A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Знову з премогою!

Дата: 23.01.2020 10:16
Кількість переглядів: 210

Знову з премогою!

22 січня 2020 року колектив Великоновосілківського професійного ліцею втретє взяв участь у IV Обласному фестивалі різдвяних традицій «Різдвяне диво» який відбувся у м. Маріуполі за сприяння КЗ «Донецький Палац молоді «Юність» під керівництвом департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації. Метою заходу є збереження і розвиток різдвяних традицій українського народу, підвищення духовно-культурного рівня серед молоді.

Розпочався фестиваль з конкурсу різдвяних страв, під час якого наш навчальний заклад презентував свій святковий стіл, який красувався 12-ма стравами – різдвяними смаколиками. У центрі столу — традиційний дідух, на столі — вишита скатертина. Під серветкою — пахуче сіно, яке приносили в оселю, коли на небі з’являлася перша зірка. Розмальована українськими візерунками макітра з кутею, глиняний глечик із узваром… Ліцеїсти запропонували членам журі та всім присутнім не тільки ознайомитися з традиціями святкування Різдва, а й скуштувати різні страви української кухні, що готують на Святвечір.

Другою частиною фестивалю був конкурс колядок та щедрівок. В залі лунали колядки, слова привітань, казкове дійство та віншування. Вихованці Великоновосілківського професійного ліцею підготували чудове свято, щоб привітати, побажати здоров’я, миру, злагоди та Божої ласки.

Творчий колектив ліцею під час свого виступу розкрив традиції зимових свят і водночас свою творчу індивідуальність, здобувачі освіти продемонстрували знання змісту колядок і щедрівок, а також вміло поєднали стародавню і новітню історію та народні мотиви. У виконанні ліцеїстів лунали жартівливі віншування та щирі побажання миру і злагоди, щастя, радості й здоров’я у новому році.

Усі колективи відзначились високою майстерністю створення обрядового дійства. Кожен з них вирізнявся оригінальністю виконання і новизною підбору репертуару.

За результатами конкурсу Великоновосілківський професійний ліцей посів І місце у номінації «12 різдвяних страв» та І місце у номінації «Колядки та щедрівки».

Колектив Великоновосілківського професійного ліцею висловлює подяку всім небайдужим друзям нашого навчального закладу, які допомогли нам у підготовці до фестивалю: Голові Великоновосілківської районної ради С.Д. Кирилову, колективам Великоновосілківського РКОКа, Великоновосілківської центральної районної бібліотеки та Времівського СБК.

Дякуємо вам за підтримку талановитої молоді, посилення ролі народної творчості, літератури, мистецтва у формуванні світогляду та естетичних смаків підростаючого покоління


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора