A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Урок № 40

Дата: 11.05.2020 08:35
Кількість переглядів: 214

Урок № 40

Тема:  «Характерні поломки заднього моста»

Задній міст - це один з основних елементів транспортного засобу.
У старіших машинах на ньому знаходиться редуктор, в сучасних, він просто представлений у вигляді балки, на якій знаходяться колеса.

На жаль, з плином часу навіть найякісніший механізм ламається. Це стосується і моста.
Після певного періоду експлуатації, він може втратити деякі властивості, після чого не зможе справлятися з поставленими завданнями на сто відсотків.

У нашому автосервісі якісно і швидко відремонтують або замінять міст для Вашого авто.

Основна поломка заднього моста полягає в тому, що балка втрачає властивості жорсткості.

Подібне відбувається після тривалої експлуатації залізного коня і вважається цілком нормальним явищем, тому що з плином часу будь-який метал стане менш жорстким.

До поломок також відносять проблеми з редуктором. У ньому встановлено велику кількість різноманітних шестерень і підшипників, які зношуються.

Задня балка на більш сучасних машинах встановлюється на сайлентблоки.
Вони являють собою гумові елементи, з металевою втулкою всередині. Сайлентблоки теж схильні до зносу, особливо, з урахуванням того, яка якість доріг переважає на сьогоднішній день.

Причини і симптоми
Більшість поломок відбувається через те, що просто прийшов час, коли та чи інша деталь повинна вийти з ладу. Жорсткість балки втрачається через те, що в структурі металу утворюються дрібні тріщини. Даний процес називається втомою металу.
Природно, при наявності великої кількості тріщин задній міст буде не в змозі виносити такі ж навантаження, як це було з заводу.

Що стосується редуктора, то деталі в ньому працюють під досить високими навантаженнями. Дуже часто шестерні і підшипники відчувають перевантаження, через що можуть тріснути або ж швидше зноситися.
У редукторі є сальники, пересихають з часом. Через це, з нього може починати витікати мастило. Що стосується сайлентблоков, то вони теж просто зношуються.
Якщо машина їздить по бездоріжжю, може статися розрив сайлентблока.

Основним симптомом того, що є проблеми з заднім мостом, вважаються такі моменти:
Під час руху, з-під заднього моста доносяться неприємні звуки.
Задня частина машини стає більш жорсткою.

Наслідки прі не усуненні
Якщо водій вчасно не займеться ремонтом заднього моста, проблеми можуть бути дуже серйозними, аж до того, що міст вирве на дорозі.
Природно, подібне буває рідко, але прецеденти відомі. Автомобілісти в таких випадках отримували найсильніші травми, а машини, часто, просто не підлягали ремонту. Благо, до масштабних аварій доходить рідко.

Несвоєчасне усунення проблем тягне за собою проблеми з іншими елементами автомобіля, які знаходяться у взаємодії з заднім мостом.
Наприклад, збільшується знос гуми, з'являються проблеми із задніми гальмівними барабанами (або колодками, в залежності від моделі залізного коня).

Матеріали

Домашне завдання:
Відповісти на запитання з записами в зошиті: 

  • Які дефекти спричиняють несправність редуктора заднього мосту?
  • Як виконується заміна задньої балки мосту?
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора