A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Урок №3-4

Дата: 24.04.2020 08:27
Кількість переглядів: 275

Урок №3-4

Тема:  «Технічне обслуговування переривника роздільника»

 

Діагностика котушки запалювання

Перевірка котушки запалювання. Затискачі В«ВК-БВ» і В«РВ» перевіреній котушки запалювання підключають проводами у розетку 21. Високовольтним проводом з'єднують центральний висновок котушки запалювання з центральним висновком кришки переривника-розподільника, встановленого на стенді. Вставляють високовольтні дроти 29 в бічні висновки кришки розподільника. Перемикач 14 встановлюють в положення В«Стан ізоляції розподільникаВ». Включають електродвигун стенду і спостерігають за світінням лампи індикатора 8, включеної послідовно в ланцюг первинної обмотки перевіряється котушки запалювання. Відсутність світіння свідчить про обрив первинної обмотки котушки запалювання або додаткового резистора.

Рукояткою 26 встановлюють максимальну частоту обертання вала електродвигуна. Ручкою 16 встановлюють зазор між вістрями іскрового розрядника 4 (7 мм), перевіряють зазор за шкалою +17, натискають на кнопку 9 і спостерігають за характером іскроутворення в розряднику. Котушка запалювання вважається справною, якщо іскроутворення в розряднику буде безперебійним.

Так само котушку запалювання можна перевірити за допомогою омметра. Опір на первинній обмотці має становити 0,05-3,3 Ом, а на вторинної більше 10 кОм.

 

Ремонт переривника-розподільника

Зношені поверхні валів переривника-розподільника відновлюють шляхом металізації (хромування, осталивание) з наступним шліфуванням, після відновлення валу розподільника в корпус переривника-розподільника вставляються втулки замість зношеним. Потім відбувається розгортання втулок під діаметр відновлених розмірів валу

Биття вала переривника-розподільника усувають шляхом редагування його на свинцевої плиті або дерев'яному бруску, при цьому биття допускається в межах 0,04 мм.

Хвостову частину переривника відновлюють шляхом наплавлення високовуглецевої сталлю з наступною термообробкою. Загартованість повинна бути в межах 48-52 од. HRC. p> Ремонт транзисторного комутатора

До ремонтованим транзисторним комутаторам відносяться комутатори типів 36.3734 і 3620.3734, які виконані на дискретних елементах, розташованих у металевому корпусі.

Розбирання таких виробів здійснюється за допомогою викрутки, пінцета і паяльника для отпайки провідників від роз'єму. По завершенні отпайки плату з радіокомпонент витягують з корпусу і за допомогою омметра або мультиметра визначають дефекти. Ці електронні блоки та транзисторний комутатор можна діагностувати із застосуванням спеціально зібраних випробувальних схем, до складу яких входять стабілізований джерело постійного струму з внутрішнім опором не більше 0,03 Ом при максимальній силі струму навантаження 10 А, амперметри, вольтметр і генератор сигналів типу Г6-15 або Г6-26. Вивчаючи за допомогою осцилографа перехідні процеси в транзисторних комутаторі, визначають його працездатність і всі функції управління: регулювання тривалості відкритого стану і обмеження сили струму вихідного транзистора, вимикання його при припиненні керуючого сигналу на вході і т. д.

Основні операції ремонту полягають у випоюванні відмовили елементів, встановлення та припаюванням нових елементів з наступною лакуванням.

Після ремонту електронні блоки та транзисторний комутатор випробовують у відповідності з технічними умовами на спеціальних стендах. Випробування електронних виробів проводять із застосуванням осцилографічних методів вимірювання робочих процесів.

Системи управління двигуном управляє роботою двигуна за рахунок контролера і датчиків. У даній системі задані параметри не коригуються в процесі роботи двигуна.

У більш досконалої ж мікропроцесорної системі всім керує не контролер, а мікропроцесор. Він аналізує сигнали, що надходять з датчиків, і коригує ті параметри, які необхідні для більш стабільної і економічної роботи двигуна.

 

Розрахунок виробничої дільниці

S = Sоб В· k

 

S - площа виробничої дільниці

Sоб - площа устаткування в плані

k - коефіцієнт розстановки

Sоб = 20 м 2

k = 3,5

S = 20 В· 3,5

S = 70 м 2

 

Матерали: Технічне обслуговування переривника роздільника

 

Домашне завдання:
Відповісти на запитання з записами в зошиті: 

  • Яким шляхом відновлюють вали переривника-розподільника?
  • Яким шляхом відновлюють биття валу переривника-розподільника?
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора