A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великоновосілківський професійний ліцей

Урок № 39

Дата: 30.04.2020 07:57
Кількість переглядів: 167

Урок № 39

Тема:  «Ремонт валу коробки передач»

Для задоволення постійних потреб народного господарства нашої країни в перевезеннях пасажирів та вантажу автомобільний транспорт займає провідне місце. Рішення задач про розвиток автомобільного транспорту забезпечується постійним збільшенням виробництва автомобілів.

Одним з резервів збільшення автомобільного парка країни являється ремонт автомобілів, тому його розвитку й вдосконаленню наділяється велика увага в нашій країні. В процесі експлуатації автомобілів в наслідок зміни розмірів деталей, погіршення їх фізико-механічних властивостей змінюються робочі характеристики агрегатів, систем, вузлів. В результаті машина стає не працездатною. Відновлення працездатності машин здійснюється проведенням комплексу ремонтних робіт, виконуваних у міру необхідності в ході експлуатації, а також через визначені планові проміжки часу. При тривалій експлуатації автомобілі досягають такого стану коли витрати, які пов'язані з підтриманням їх в працездатному стані в умовах використання техніки в автопарках стають занадто більше їх ремонту. Такий стан автомобілів вважається граничним, після якого автомобіль направляють до ремонтних підрозділів на капітальний ремонт. Завдання капітального ремонту складається в тому, щоб з оптимальними витратами відновити втрачену автомобілем працездатність і ресурс до рівня нового автомобіля або того який наближується до нового.

Капітальний ремонт автомобілів має велике економічне значення та народно-господарче значення. Найбільш значним джерелом економічної ефективності КР є використання остаточного ресурсу деталей автомобіля. Близько 70-75% деталей автомобілів при першому КР мають останній ре урс і мають можливість бути використаними повторно без ремонту, або після невеликого ремонту Собівартість капітально відремонтованих автомобілів та їх агрегатів в умовах невеликих сучасних ремонтних виробництв звичайно не перебільшує 60-70% від вартості нових автомобілів. При цьому досягається значна економія в металах і трудових ресурсах. Капітальний ремонт автомобілів дозволяє також підтримувати на високому рівні стан автомобільного парку держави.

 

Матеріали

Домашне завдання:
Відповісти на запитання з записами в зошиті: 

  • Якими засобами відновлюють вал коробки передач?
  • Як відновлюють посадкові місця валів коробки передач?
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора